🎥 فیلم آموزشی تعدیل آحاد بهاء
تعدیل آحاد بهاء
در قراردادی که بین کارفرما و پیمانکار منعقد می شود با توجه به وجود تورم مخصوصا در کشور ما، پیمانکار نمی تواند با همان قیمت اولیه که در قرارداد ذکر شده است کار را انجام داده و به اتمام برساند.
معمولا در قراردادهایی که بر اساس فهرست بها می باشند برای جبران ضرر و زیان ناشی از تورم از تعدیل استفاده میشود. تعدیل در لغت به معنی به تعادل رساندن است بنابراین زمانی که در پروژه ها صحبت از تعدیل می کنیم منظور متعادل کردن قیمت ها در زمان قرارداد و قیمت روز است.
نحوه محاسبه تعدیل
جهت محاسبه تعدیل باید جدول زیر تکمیل شود.
توضیح ستون های جدول
شاخص
اعدادی هستند که متوسط تغییرات قیمت در هر دوره را نسبت به دوره پایه نشان میدهند این اعداد توسط سازمان برنامه و بودجه درجداولی منتشرمی شوند.
دوره:
هریک از سه ماهه های منتهی به خرداد،شهریور، آذر و اسفند
شاخص مبنای پیمان
در مناقصه
یک دوره سه ماهه قبل از دوره سه ماهه ای که آخرین روز مهلت تعیین شده توسط کارفرما برای تسلیم پیشنهاد قیمت پیمانکار در آن واقع شده است.
در ترک مناقصه
یک دوره سه ماهه قبل از دوره سه ماهه ای که پیشنهاد نهایی پیمانکار تسلیم کارفرما شده است.
مثال :
فرض کنید پیمانکار در تاریخ 5/10/1399 قیمت پیشنهادی را تسلیم کارفرما کرده و برنده مناقصه شده شاخص مبنای پیمان کدام دوره است؟
با توجه به اینکه این پیشنهاد در سه ماهه چهارم سال ارائه شده است وقرارداد بر اساس مناقصه است بنابرای شاخص مبنای پیمان یک دوره سه ماهه قبل از ارائه پیشنهاد قیمت است یعنی سه ماهه سوم سال 99.
مثال :
فرض کنید در این پیمان، پیمانکار در تاریخ 2/11/1397 قیمت پیشنهادی را تسلیم کارفرما کرده و برنده مناقصه شده باشد.
با توجه به اطلاعات ارائه شده در خصوص صورت وضعیت های شماره 1 و 2 در جداول زیر مطلوب است محاسبه تعدیل صورت وضعیت شماره 2 طبق دستورالعمل تعدیل آحاد بها :
شاخص های اعلام شده (شاخص گروهی) برای فصول بالا توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری (سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق) به شرح زیر اعلام شده است :
تاریخ پیشنهاد قیمت سه ماهه چهارم سال 97 است و با توجه به اینکه در مناقصه مبنای پیمان یک دوره سه ماهه قبل از پیشنهاد قیمت است پس شاخص مبنای پیمان سه ماهه سوم 97 در نظر گرفته میشود.
و شاخص صورت وضعیت ها سه ماهه اول و سه ماهه دوم 98 است.
محاسبه نسبت های کارکرد :
جدولی تنظیم کرده و به دو قسمت سه ماهه اول و سه ماهه دوم تقسیم می کنیم.
با توجه به تاریخ شروع کارکرد و پایان کارکرد مجموع روزهای کارکرد را محاسبه می نماییم.
شروع به تکمیل جدول می کنیم :
نویسنده مقاله : (گروه تحریریه نوید عمران)
“جهت دانلود فایل pdf مقاله، روی دکمه زیر کلیک کنید.”
سایر مطالب آموزشی مرتبط :
خیلی عالی هست ممنونم.استادمحترم چطوری میتونم جزوه جنابعالی راتهیه کنم.باتشکر
با سلام و درود
جهت تهیه ی این محصول روی لینک زیر کلیک کنید.
https://www.navidomran.com/product/%d8%ac%d8%b2%d9%88%d9%87-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4%db%8c-%d8%ac%d8%a7%d9%85%d8%b9-%d9%88-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%d8%af%db%8c-%d8%aa%d8%b9%d8%af%db%8c%d9%84/